🕝 1 minuter
Nu har de första digitala beställningarna genomförts
Publicerad 9 juni 2023 15:41
Uppdaterad 9 juni 2023 15:41

Foto: Pexels

Äldreomsorgsnämnden i Södertälje beslutade i december 2022 att införa möjligheten att göra digitala inköp inom hemtjänsten. Nu har de första digitala beställningarna av matvaror genomförts.

– Undersköterskor ska ges mer utrymme för vård och omsorg, inte bära matkassar, berättade Pia Sjöstrand, ordförande i äldreomsorgsnämnden i ett tidigare pressutskick.

Tidigare brukade hemtjänstpersonalen gå till affären med inköpslistor och köpa varor åt de äldre. Men efter beslutet kommer hemtjänstkunder som behöver hjälp med handling att göra sina inköp online via en surfplatta, med hjälp av personalen. Enligt avtalet står kommunen för de äldres packnings- och leveranskostnader.

– Genom att beställa varor online bidrar det till en säkrare hantering av de äldres medel eftersom de inte behöver lämna ifrån sig pengar, kort eller koder, säger Karin Björkryd, Omsorgsdirektör.

Kommunen har ingått ett avtal med Mathem, en leverantör som samarbetar med Kronans apotek och Claes Ohlsson. Detta avtal ger möjlighet till ett bredare utbud av matvaror jämfört med en vanlig livsmedelsbutik. De första digitala beställningarna av matvaror till hemtjänsttagare genomfördes i slutet av maj och levererades under denna vecka.

(Annonslänk)

Dela artikeln