🕝 1 minuter
Nu får Södertäljeborna ett nytt hemleveranserbjudande
Publicerad 1 februari 2022 01:00
Uppdaterad 1 februari 2022 01:00

Fotograf: Konrad Karlsson / DHL.

Under måndagen presenterade transport- och logistikföretag DHL sitt nya hemleveranserbjudande. Leveransboxar nära bostaden i samarbete med iBoxen.

Logistikföretaget planerar att finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige under 2022, men redan nu kan Södertälje ta del av DHLs nya leveransboxar.

– De senaste åren har e-handeln ökat kraftigt och med det ökar behovet av fler, och närmre, utlämningsställen. Med hjälp av iBoxens nätverk av leveransboxar och vår befintliga infrastruktur får konsumenterna ännu fler leveransmöjligheter samtidigt som vi kan minska trafiken och bidra till lägre utsläpp, säger Jonas Lindell, Managing Director på DHL eCommerce Solutions i ett pressmeddelande.

Syftet med iBoxens leverans­boxar är att vara ett komplement till hemleverans­ där konsumenten kan välja mellan leverans­ hem eller till en box nära sin bostad.

iBoxen bygger en rikstäckande infrastruktur för leveransboxar och kan användas av alla transportbolag.

– Att DHL, som är ett av världens ledande logistikbolag med ett enormt hållbarhetsfokus, startar samarbete med iBoxen är verkligen ett kvitto på att leveransboxar som är öppna för alla transportörer är rätt väg att gå. Både ur ett hållbarhetsperspektiv och för att det är det bästa för konsumenten, säger Anders Holm på iBoxen i pressmeddelandet.

Telge Bostäder satsar på paketboxar i bostadsområden “Leveranser nära hemmet”

Dela artikeln