🕝 3 minuter
NIF tar emot tabelltrean - värvar allsvensk stjärna
Publicerad 14 januari 2024 06:00
Uppdaterad 2 maj 2024 11:14

#88 Liam Arvidsson kan få en ny kedjekamrat inför söndagens match mot Pixbo. Foto: Roland Osbeck

Nyförvärvet som har levererat över 100 poäng senaste två säsongerna allsvenskan gör nu debut i SSL.

NIF står inför en utmanande uppgift när de tar emot tabellfyran Pixbo i Furuborghallen på söndagseftermiddagen. Kampen för att säkra ett nytt kontrakt i årets SSL är en av de tuffaste på många år. Med endast 2 poäng över nedflyttningsstrecket och ett kommande spelschema som kan betraktas som något mer fördelaktigt, har NIF möjligheten att skaffa sig ett litet försprång om de lyckas plocka tre poäng mot Pixbo.

Senast lagen möttes slutade matchen 9–4 till gästerna, som tog en tidig ledning. Trots att NIF lyckades kvittera, förlorade de sedan i slutperioden. Sedan dess har Pixbo presterat stabilt och levererat imponerande insatser, samtidigt som de haft vissa svackor resultatmässigt under vissa perioder. Inför söndagens match ser det ut som att backen Simon Westgärd är tillbaka i spel, och under fredagskvällen kunde laget dessutom presentera en förstärkning.

#18 Oscar Kristensen gör sin debut i SSL under söndagen mot Pixbo. Foto: Per Wiklund

För att säkra upp och stärka truppen inför våren så har NIF tagit in den unga talangen och poängsprutan Oscar Kristensen från Järfälla Bele IBF (tidigare Bele Barkarby IF). 
Den allsvenska stjärnan Oscar Kristensen har valt att gå med på en övergång till NIF på dubbellicens.
Den 22 åriga forwarden har under denna säsong levererat 28 poäng i Allsvenskan och föregående säsong hela 89 (!) poäng i Allsvenskan. Kristensen kommer vara tillgänglig för spel för bägge klubbarna.

Kristensen om övergången till NIF och inför matchen mot Pixbo.
– Det känns kanon, grymt mottagande och riktigt sugen på att dra i gång det hela. Tankarna är bara på seger och att jag ska bidra med det jag ska göra.

Nicklas Hedstål om sina tankar med värvningen.
– Tankarna blev ju aktuella när Valle skadade sig igen samt att vi har haft ett tufft skadeläge hela säsongen vilket gjorde att vi såg ett behov av att utöka truppen och vi letade efter en spelare som kunde komma in och göra skillnad direkt och som jag haft en dialog med sedan en lång tid tillbaka.

Lagkaptenen Gustav Fritzell har hittills levererat 25 poäng (13+12) för sitt Pixbo. Foto: Svensk Innebandy

Pixbos herrlag har en imponerande spelartrupp, särskilt med framstående namn som Oskar Weissbach, Gustav Fritzell och Felix Lanver. Det är också noterbart att yngre talanger som Arvid Äse och Daniel Kalentun har börjat ta större ansvar i årets lag och förväntas få betydande speltid.
I målet har de Jon Hedlund, en erfaren förstamålvakt som har varit en nyckelfigur i det svenska landslaget och bidrog starkt till att Sverige vann VM-guld 2022.

Nykvarn, å andra sidan, står inför en tuff utmaning efter tre raka förluster.
I denna match kommer special teams att spela en viktig roll. Pixbo har utmärkt sig genom att ha flest powerplays (32) och har lyckats göra 17 mål av dessa, medan Nykvarn hittills har haft 14 powerplays och gjort 4 mål av dessa. Pixbo har även endast släppt in 7 mål i boxplay av 27 möjliga. För NIF har man släppt in 12 mål av 16 boxplays.


Tre poängbästa spelarna för Pixbo IBK

  • Oskar Weissbach 30 poäng (11 + 19)
  • Felix Lanver 28 poäng (17 + 11)
  • Gustav Fritzell 25 poäng (13 + 12)

Tre poängbästa spelarna för Nykvarn

  • Hampus Ahrén 18 poäng (8 + 10)
  • Jesper Lindström 12 poäng (6 + 6)
  • Lucas Rigogiannis 11 poäng (7 + 4)

Matchen spelas söndag 14 januari, kl. 16.00 i Furuborghallen

Köp biljetter till matchen här.

För att se matchen via Expressen TV kan du göra det här.

Dela artikeln