🕝 1 minuter
NHL-proffset Bergfors återvänder till SSK - I ledarroll
Publicerad 8 juni 2023 06:00
Uppdaterad 7 juni 2023 18:04

Niclas Bergfors med Djurgården. Foto: Roland Osbeck /Cc

Södertäljesonen och NHL-proffset Niclas Bergfors återvänder till moderklubben. Inför den kommande säsongen är han en av ledarna för SSKs juniorlag.

– Känns bra att få in Niclas erfarenhet och kunnande till våra individer på junior, säger Dennis Bozic, junioransvarig, i pressmeddelande.

Bergfors, som har en imponerande bakgrund, är en välkänd spelare inom ishockeyn. Han återvänder nu till klubben där han en gång började sin karriär och blir en viktig resurs och en av ledarna för klubbens juniorlag inför den kommande säsongen.

Efter SSK som junior tog Bergfors steget till NHL innan han återvände till Sverige och spelade för Djurgården. Efter att ha lämnat SHL när Stockholmslaget åkte ur ligan 2022 har Bergfors inte spelat ishockey.

Nu är han redo att återvända till sporten och ge tillbaka till klubben som gav honom möjligheten att utvecklas som spelare.

– Tanken i praktiken är att Niclas som inte fördelar istid ska kunna lägga fokus på individuell nivå. Föreningen har Niclas till förfogande ett visst antal tillfällen under säsong, men framför allt känns det bra att få in Nichlas erfarenhet och kunnande till våra individer på junior. Nichlas startade själv som junior i SSK och det känns jättebra att han vill vara med och bidra till både J18 och J20 och även till viss del på ungdomscamper som föreningen ansvarar för, säger Dennis Bozic.

(Annonslänk)

Dela artikeln