🕝 3 minuter
Nedsläpp: Brynäs - SSK
Publicerad 22 november 2023 11:23
Uppdaterad 22 november 2023 13:48

Mattias Zackrisson, assisterande tränare SSK Foto: Daniel Hansson

En minst sagt intressant vecka stundar för SSK. I tur och ordning möter SSK Brynäs (B), Djurgården (H) och Västerås (B). Det är nu svaren kommer om SSK hittat en väg att knapra in på toppen, motståndet stegras lite jämfört med föregående veckas matcher.

Slog en signal till assisterande tränare Mattias Zackrisson för en lägesuppdatering.

Lite om förra veckans matcher, vad var det ni gjorde bättre i 60 minuter med tanke på att ni fick tre vinster med er?

– Vi gör färre misstag, spelar lite enklare. Vi släpper lite puck till motståndarna, de fick mer minuter med pucken jämfört med tidigare matcher. Samtidigt bjuder vi inte på någonting, spelar inte så svårt, håller det enkelt. Mer krigarhockey istället för chansspel som gav oss lite fler vinster.

Är det detaljer i det defensiva spelet ni slipade på under uppehållet som bar frukt mot Västervik och Tingsryd?

– Det brukar ofta bli så att det man tränar på blir man riktigt bra på. Då kanske det blir negativt i vissa delar i anfallsspelet för man inte har tränat på det.

– Jag tycker i alla fall i försvarsspelet att man fick mer hjälp av varandra. Höll ihop det bättre, även om motståndarna hade lite mer puck så skapade de inte så många farliga målchanser. Det ger oss chansen att vinna, tror att sista matchen mot Tingsryd så har de 17 skott.

– Där fortsätter vi att ligga lågt emot oss och det har vi gjort hela säsongen. Det är skönt att det börjat vända till vinster.

Det är starkt att vinna två raka nere i Tingsryd på mindre än ett dygn, det görs inte hur som helst.

– Ja och jag tycker Tingsryd är mycket tuffare att möta i år än de var förra året. Tycker stundtals att de är riktigt bra. Jag är riktigt nöjd över att vi kunde ta 5 av 6 poäng där nere.

Är där saker som ni skruvat på nu som måste bli ännu bättre för att bli lyckosamma även i veckans matcher?

– Vi vet om att det blir tuffare matcher här i veckan. Viktiga matcher, vi ska försöka ta ikapp lite poäng på topplagen. Vi måste tävla rejält, har pratat mycket om att vinna närkamper och lösa puckar. Att behålla pucken lite längre inom laget så att vi kan få lite anfall.

– Vara lite jobbigare att möta, vi förlorade för mycket 50-50 kamper. Det måste vi sluta med så att vi kan spela vårt spel. Framför allt är det viktigt mot topplagen att vi gör det för de har skickligare spelare, är mer effektiva.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

– De behöver inte lika många målchanser för att göra mål. Vi måste upp i kampen, kämpa och vara väldigt noggranna med puck, var vi lämnar den någonstans, att vi inte tappar den på fel ställen.

Bättre att slå en icing för mycket eller sargut istället för att chansa och tappa puck på fel ställen?

– Jo, jag håller, det är klart att vi ska få ut pucken ur egen zon men vi ska i alla fall inte tappa pucken när vi går in över offensiv blålinje. Det är nästan det som är ett större problem i insläppta mål bakåt om vi tittar på hur vi släpper in mål.

– Det är klart att vi förlorat antalet kamper från sarghörnet men det är bra många fler mål som görs på grund av att vi tappar pucken högt upp i anfallszon.

Djurgården på fredag och Templet närmar sig fullsatt. Behövs väl inte så mer tändvätska än så?

– Nej, verkligen inte. Det är det bästa som finns, det är underbart, vi är riktigt laddade inför den också, det ska bli riktigt kul.

Hur formerar ni laget imorgon. Ställer ni upp som formationerna och backparen var på träningen idag?

– Till 90 procent kommer det säkert att se ut så. Vi ska värma imorgon, vi har Liljegren med en känning så vi får se imorgon. Ungefär något liknande.

Förutom Blomstrand, Bergman och Liljgren. Finns det några andra skador eller sjukdomar att rapportera om?

– Nej, inte förutom Veeti Vainio.

Målvaktsvalet är ingenting du kan avslöja?

Nej det är det inte.

Backparen och kedjorna på dagens träning:

Olli Vainio – Daniel Norbe
Albin Carlsson – Ludvig Hedström
Henrik Malmström – Viktor Grahn
Linus Videll – Stelio Mattheos – Marcus Eriksson
Sebastian Dyk – Dominic Turgeon – Jacob Bjerselius
Emil Alba – Filiph Engsund – Egor Polin
Jacob Dahlström – Christopher Liljewall – William Wiå

Dela artikeln