🕝 2 minuter
Nathalie Varli från Södertälje - Gör debut i succéserie på Netflix
Publicerad 31 juli 2021 02:00
Uppdaterad 24 mars 2023 01:33

Nathalie Varli minns tillbaka till tiden som liten när man gick ned till lokala filmbutiken för att hyra film med familjen. Det var där och då som hon insåg att det är skådespelerska hon vill bli.

– Det var tanken att få vara någon annan, tanken att vara vem som helst och att man kan jobba vart som helst fascinerande mig. Jag började tänka på hur jag kunde hamna i skärmen och en tanke var att flytta till USA efter gymnasiet, berättar Natahlie Varli till Telgenytt.

Och så blev det. Efter gymnasiet flyttade Nathalie till USA för att studerade film och teater i 3,5 år.
Tanken av att hon inte hade någon erfarenhet inom skådespeleri eller det faktum av att flytta till USA som 19 åring, stoppade inte unga Nathalie Varli från Södertälje.

– Jag visste att jag hade potential men jag visste även att jag behövde hjälp att framkalla det, att få kunskap och verktyg för hur man anammar en karaktär.

Under sin tid i USA var hon med i flertal pjäser och kortfilmer. Nathlie visade tydligt sina kunskaper i USA och nominerades för sina fantastiska kunskaper inom yrket – två gånger.

Med en termin kvar planerade hon att flytta lasset vidare till nästa stad för att ta nästa steg i karriären. Men det visade sig vara krångligare att få uppehållstillstånd i USA än vad hon trodde från första början.

– När jag bodde i USA hade jag daglig kontakt med min bror Dejvid som ständigt stöttade mig och vid ett tillfälle nämnde han att svenska serien Snabba Cash sökte skådespelare. Att en svensk serie skulle finnas på Netflix var inte något jag trodde på till en början. Men efter många om och men, insåg jag att det var möjligt att etablera sig som skådespelerska i Sverige. Av den anledningen flyttade jag hem efter min examen i USA, berättar Nathalie.

Men inget i branschen kommer enkelt. Med hårt arbete och ständigt sökandet av jobb kom hon tillslut i kontakt med en rollsättare som bjöd in till audition.
Helt ovetande om vad det var för audition det gällde fick hon ett mail samma dag som auditionen skulle hållas. I det mailet fick hon reda på att det auditionen gällde Netflix serien Young Royals.

Där och då visade Natahlie Varli sin talang och fick rollen som Madison i Netflixserien Young Royals som hade premiär tidigare i år.

Young Royals har gjort succé världen över. I Sverige är serien den mest sedda på Netflix och toppar listorna i flera länder, bland annat Brasilen och USA.

Dela artikeln