🕝 1 minuter
Nahir Besara klar för Hammarby - "Underbart att vara tillbaka"
Publicerad 3 februari 2022 01:00
Uppdaterad 3 februari 2022 01:00

Nahir Besara i Hammarby 2015. Foto: Creative Commons.

Nu är 30-åringen, Nahir Besara tillbaka till Hammarby där han spelade från 2013 till 2015. Han var även med när Hammarby tog sig tillbaka till Allsvenskan 2014 efter att ha spelat i Superettan i fem säsonger.

Han kommer senast från Örebro som spelade i Superettan och skriver på ett tvåårigt avtal med Hammarby.

– Det känns underbart att vara tillbaka. Jag hade ett snack med Martí och med Jansson och Hjelmberg, och det kändes bara rätt, säger Nahir Besara på Hammarbys hemsida efter att skrivit på för Hammarby igen efter 9 år.

Nahir lämnade Hammarby 2015 för ett treårigt kontrakt för spel i turkiska Göztepe, men avbröt kontraktet för spel i Örebro till 2018. Därefter blev det spel för saudiska Al-Fayha, cypriotiska Pafos och i juni 2020 återvände han tillbaka till Örebro SK där han skrev på ett halvårskontrakt.

I januari 2021 värvades Besara av Hatta, men valde att återvända till Örebro ännu en gång den 3 juli 2021.

Nu är Nahir Besara klar för en återkomst i Allsvenskan och storklubben Hammarby IF som välkomnar stjärnan hem.

– Med Nahir får vi in en skicklig spelare med Hammarbyhjärta, som har byggt upp mängder av erfarenhet sedan han var i klubben sist. Han kommer bidra till att balansera upp vår mittfältsbesättning, och med sin rutin har han mycket att ge våra unga spelare, säger sportchefen Jesper Jansson.

Nu ser Nahir Besara fram emot hemmapremiär i Allsvenskan om några månader.

– Det är gåshud – man längtar. Det är det man tänker på när man kommer hit, marschen och alltihop. Det kommer bli underbart, jag längtar verkligen, säger han på Hammarbys hemsida.

Dela artikeln