🕝 1 minuter
Motorvägsbron stängs av en hel helg - "Spricka upptäckt"
Publicerad 23 september 2021 02:00
Uppdaterad 23 september 2021 02:00

Bild/Foto: Johan Fredriksson / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0))

Nu planeras att ett underhållsarbete på motorvägsbron, E4/E20, och i samband med arbetet planerar nu Trafikverket att stänga av bron i södergående riktning en hel helg. Från fredag kväll den 1 oktober till måndag morgon 4 oktober.

– Vi planerar ett underhållsarbete på bron därför kan vi inte ha trafik på bron. Arbetet kommer att pågå hela helgen, från fredag kväll till måndag morgon, säger Joakim Jacobsson på Trafikverket till Telgenytt.

Enligt Trafikverket kommer arbetet kommer att pågå från fredag kväll till måndag morgon, detta pågrund av att en skada upptäcktes i somras som måste repareras.

– Generellt är det mindre trafik ute på vägarna under helgerna, och det är därför vi väljer att göra våra reparationer på bron då, säger Joachim Jacobsson projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

På Trafikverket skriver man även att man planerar bygga om broarna och att bredda vägarna från två till tre körfält i båda riktningarna mellan trafikplatserna Moraberg och Saltskog.

”Vi rustar även upp de två öppningsbara motorvägsbroarna över Södertälje kanal och breddar dem från två till tre körfält. Broarna har flera gånger skadats av påkörningar och trafikmängden gör att köer kan uppstå vilket ökar risken för olyckor. Nu bygger vi om för en säkrare väg.”, skriver Trafikverket.

Dela artikeln