Södertälje kommun
🕝 2 minuter
De siktar på att aktivera 4000 unga i Södertälje
Publicerad 24 maj 2024 12:00
Uppdaterad 24 maj 2024 12:10
Projektledararna för Mötesplats Södertälje, Alexander Wikner (Södertälje Basketbollklubb) och Susan Kiryo (Södertälje Futsal Club).

Mötesplats Södertälje, en inkluderande satsning för barn och ungdomar, förbereder sig för en ambitiös sommar med målet att aktivera 4000 unga i staden genom en mängd aktiviteter i nio olika stadsdelar.

Mötesplats Södertälje når ut till barn och ungdomar direkt i deras stadsdelar, vilket skapar trygghet och gemenskap samt gör det lättare för dem att delta. Initiativet startade 2021 med målet att erbjuda trygga, inkluderande och kostnadsfria mötesplatser för stadens unga, och siktar nu på att nå nya höjder under sitt fjärde år och det kommande sommarlovet. Detta möjliggörs genom nära samarbete med Södertälje Kommun, Telge och RF SISU Sörmland.

- Det är tydligt att staden behöver ett sådant här initiativ under sommaren och jag är jätteglad att vi fick ihop Mötesplats Södertälje i år igen, säger Nina Rydstedt, sponsoransvarig, Telge AB.

Under sommaren 2024 planerar Mötesplats Södertälje att engagera 4000 barn och ungdomar genom en mängd olika aktiviteter. Projektet, som startades av Södertälje Basketbollklubb och Södertälje Futsal Club, genomförs i samarbete med över tio lokala idrottsföreningar och stöds av det lokala näringslivet. Detta samarbete möjliggör ett brett spektrum av aktiviteter, inklusive prova-på-sporter med de deltagande idrottsföreningarna, festivaler på Stora Torget och glassätande i den varma sommarsolen.

- Vi är övertygade om att vårt engagemang och vårt samarbete med föreningar och partners kommer att bidra till en mer meningsfull fritid för barn och ungdomar i Södertälje. Vårt mål är att möta och aktivera 4000 barn och ungdomar i Södertälje under sex veckor. Genom att erbjuda en variation av aktiviteter som främjar glädje, gemenskap och inkludering, strävar vi efter att skapa meningsfulla sommarlovsminnen för barn och ungdomar i Södertälje, säger Alexander Wikner (Södertälje Basketbollklubb) och Susan Kiryo (Södertälje Futsal Club), projektledare för Mötesplats Södertälje.

Mötesplatsen i centrala Södertälje 2023. Foto: Alexander Isa

Alla barn och ungdomar mellan 6 och 16 år välkomnas till Mötesplats Södertälje. Här möts de av vuxna handledare, ledare från det lokala föreningslivet och feriepraktikanter, vilket skapar en säker och inspirerande miljö för lärande och tillväxt.

Mötesplats Södertälje tror starkt på vikten av samverkan och tillgänglighet. Genom att skapa trygga och inkluderande mötesplatser strävar initiativet efter att erbjuda en mer meningsfull fritid och fler attraktiva alternativ för stadens unga. Med ambitionen att öka fysisk aktivitet och främja gemenskap, ser Mötesplats Södertälje fram emot en rekordartad sommar där barn och ungdomar kan utvecklas och ha roligt tillsammans.

Läs även: Susan Varli hyllas - Utses till årets eldsjäl

Dela artikeln