🕝 1 minuter
Mordet på 39-åring vid Vasa - Förundersökningen nedlagd  
Publicerad 29 mars 2023 10:00
Uppdaterad 28 mars 2023 21:32

Bild: Skärmdump Efterlyst / Shamash Oyal.

Mordet på 39-åringen utanför gymanläggning Actic vid Vasa handelsplats är fortfarande olöst. Nu har åklagare beslutat lägga ner förundersökningen, rapporterar Lt.

Den 24 maj 2021 blev en 39-åring man skjuten och dödad på en parkering i Geneta när han skulle gå till sin bil efter att ha handlat i en livsmedelsbutik. Mordet skedde mitt på ljusa dagen efter att mannen hade varit på gymmet. En maskerad gärningsperson började jaga och skjuta på 39-åringen som föll och därefter sköts på nära håll.

Tre personer satt anhålla misstänkta för inblandningen, men misstankarna har strukits bort. Nu, nästan två år senare, har åklagaren även beslutat att lägga ner förundersökningen om mordet

– En orsak till att man lägger ner förundersökningen är att folk som misstänkts inte ska behöva vara kvar i polisens register hur länge som helst, och vi har inte kommit längre. Det kom ett hällregn just efter som spolade bort alla möjliga intressanta spår. Även om ett tält sattes upp så rann det tydligen in vatten från sidorna, säger kammaråklagare Anna Hankkio till LT.

Däremot berättar åklagaren till tidningen att förundersökningen kan återupptas om nya intressanta uppgifter skulle komma fram.

Dela artikeln