🕝 1 minuter
Mordet i Ronna - Mördarna befann sig på platsen två timmar innan mordet
Publicerad 7 mars 2022 01:00
Uppdaterad 7 mars 2022 01:00

Strax efter klockan 17 den 22 februari skjuts en ung man till döds på en parkering i stadsdelen Ronna.

En 23-åring träffas med flera skott genom den laminerade bilrutan och avlider kort därefter. Två dagar senare grips två män när de återvände för att hämta pistolen de gömde under morddagen.

Vid 17 tiden under tisdagen kliver 23-åringen in i bilen och hinner starta bilen innan han överraskas av en gärningsman som avlossar flera skott.

Gärningsmannen flyr sedan platsen i en silverfärgad Volkswagen Passat kombi. Men redan två timmar innan mordet fångar en kamera flyktbilen som rör sig på parkeringen på Gillestigen i Ronna.

– Vår uppfattning i nuläget är att gärningsmännen uppehållit sig på den här platsen under en längre tid. De verkar haft en spaning efter målsägande och sedan överfallit honom, säger spaningsledaren Rickard Holtz till Efterlyst.

Efter mordet flyr gärningsmännen från Ronna, mot Genetaleden, in i Hovsjös industriområde och vidare mot Tveta Kyrkan där de antas bytt flyktbil.

9 timmar senare, vid 02-tiden, larmades räddningstjänsten till Tveta där den misstänkta bilen hittades utbränd. I samband med branden kontrollerades området av polis som gjorde flera fynd.

Ett av fynden var vapnet som misstänks ha använts vid dödskjutnignen, en pistol med kaliber 9 millimeter.

– De gömmer antagligen vapnet för att inte åka fast med det i en vägspärr. Sen väljer de att gå tillbaka när det lugnat ner sig, säger en polis till Lt.

Ett spaningsarbete sattes igång där polisen övervakade platsen i Tveta där pistolen gömdes. Kvällen den 24 februari gav spaningsarbetet resultat när de misstänkta mördarna återvände till platsen för att hämta vapnet. Två personer grips av polis bar gärning.

De gripna, en 32-åringen skriven i Norsborg och en 23-åringen skriven i Norrtälje grips och häktas för mordet på Gillestigen i Ronna. Men enbart den yngre häktas för mordet, 32-åringen häktades för medhjälp till försök till grovt vapenbrott.

Nu misstänker polisen att fler gärningsmän kan vara inblandade och söker iakttagelser kring Gillestigen och Tveta begravningsplats.

23-åring död efter skjutningen i Ronna

Dela artikeln