🕝 1 minuter
Mordet i Geneta: "Kaosartad situation"
Publicerad 24 maj 2021 02:00
Uppdaterad 24 maj 2021 02:00

Klockan var 11:05 som första samtalet inkom till larmcentralen om skottlossning utanför gymanläggningen Actic vid Vasa handelsplats i Geneta. En 39-åring bosatt i Södertälje träffades av skott i halsen. Ambulans var snabbt på plats men tyvärr gick inte livet att rädda på 39 åringen. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Mannen ska enligt LT vara en 39 åring krögare med delägarskap i flera krogar, bland annat i Stockholm och även Södertälje genom åren .

Ett vittne till Telgenytt, som anlände till platsen precis efter själva skottlossningen, berättar om en kaosartad situation.

– Jag var helt ovetande om vad som hade hänt när jag anlände till platsen och ser bara folk som springer åt olika håll. Det vällde ut folk ut från gymmet som valt att stänga för dagen. Jag kom knappt fram med bilen, poliser överallt som spärrade av hela området. Så det var ju en kaosartad situation som jag inte fick grepp på, berättar vittnet.

Såg du gärningsmannen fly från platsen?

Nej det gjorde jag inte, jag kom strax efter. Jag förstod inte vad som hade hänt förns en vän berättade att det låg en person skjuten mellan bilarna längre bort.

Polisen var snabb med att sätta in stora resurser och en helikopter i sökinsatsen. Skytten ska ha varit maskerad med en skidmask enligt flera medier. Vi är där och jobbar för fullt med många enheter, säger Stockholmspolisen.

Varför mannen skjutits är ännu oklart enligt polisen.

Vid skrivandets stund så har ännu ingen gripits för mordet.

Dela artikeln