🕝 1 minuter
Monica Thorén hjälper att hantera stress och oro "Lätt att hamna i ekorrhjulet”
Publicerad 31 juli 2021 02:00
Uppdaterad 31 juli 2021 02:00


Känner du en inre stress och oro? Då rekommenderar Telgenytt er att vända er till Monica Thorén i Mariefred som övat Mindfullness i över 6 år.

Monica har synts till i Södertälje där hon haft kurser i mindfulness, men nu i höst tar hon nästan steg in i karriären. Till hösten startar hon sin egna firman, Thorén Mindfulness, och kommer finnas i Mariefred.

Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro. Metoden går ut på att du fokuserar på det som finns i just denna stund, i nuet.

Mindfulness används för att minska och för att lättare kunna hantera stress, ångest, nedstämdhet. Samtidigt upplever vissa att mindfulness kan vara till en stort hjälp för att hantera smärta och sömnproblem. 

– Mindfulness är ett förhållningssätt till vad som pågår i livet, här och nu, i ögonblicket. Man tränar på att bli mer medvetet närvarande i det som pågår och övar på att öka sin uppmärksamhet och fokus, vilket bidrar till ett lugnare tempo i livet och minskad stress och oro, säger mindfulness instruktören Monica Thorén.

Monica Thorens Instagramsida – Thorenmindfulness

Monica Thorén har ett fint CV i bagaget med 6 års erfarenhet i mindfulness för att därefter utbilda sig till diplomerad mindfulnessinstruktör i december 2018 på Mindfulnesscenter i Stockholm .

– Även om man inte är oroad eller känner sig stressad kan mindfulness göra att man känner mer tillfredställelse i livet, tar mer medvetet vara på det som är gott i livet. Med alla intryck vi får i dagens samhälle, som till exempel sociala medier, är det lätt att hamna i ”ekorrhjulet”. Med mindfulness får vi lära oss att stanna upp och mer medvetet ta beslut om hur vi vill leva och inte alltid gå på ”autopiloten”, berättar Monica Thorén för Telgenytt.

Thorenmindfulness

Dela artikeln