🕝 1 minuter
Momika slutar bränna koraner - "Offrar mitt blod för Sverige"
Publicerad 22 september 2023 19:02
Uppdaterad 22 september 2023 19:02

Skärmdump: TikTok

Södertäljebon Salwan Momika slutar med att bränna koraner. – Jag offrar mitt blod och min kropp för Sverige. Men nu går jag en annan väg, säger han till  tidningen Kvartal.

Samma dag som Momika tidigare i september brände en koran på Värnhemstorget i Malmö utbröt våldsamma upplopp i Rosengård, där bilar sattes i brand och personer kastade stenar mot polisen.

I torsdags avslog polisen i Malmö Salwan Momikas planerade koranbränning i Rosengård som skulle äga rum under lördagen. Polisen hänvisade till att de inte kunde garantera säkerheten på platsen och grundades på säkerhetsskäl och platsens tidigare incidenter.

– Vi har gjort bedömningen att vi inte kan garantera den allmänna ordningen och säkerheten vid sammankomsten, säger polisens presstalesperson, Rickard Lundqvist, till SVT.

Nu meddelar Momika i en intervju med tidningen Kvartal att han kommer att sluta bränna islams heliga skrift.

– Jag bryr mig inte om min egen säkerhet, men jag kommer att ändra strategi. Den här boken är en stor anledning till att muslimer, de som tror på den, inte kan integreras i samhället, säger Salwan Momika i intervjun.

Dela artikeln