🕝 1 minuter
Mitt i midsommartrafiken - Slukhål upptäckt på E4 vid Moraberg
Publicerad 22 juni 2023 13:15
Uppdaterad 22 juni 2023 13:26

Bild: Creative Commons

Ett körfält på E4:an utanför Södertälje är för närvarande avstängt på grund av ett hål som upptäckts 1,5 meter djupt under vägen. Körfältet förväntas vara avstängt större delen av torsdagen, mitt under midsommartrafiken.

– Tittar man uppifrån så ser det inte så mycket ut för världen, det finns en och en halv meter ner och går in under vägen, säger Bengt Olsson säger Trafikverkets presschef till DN.

Under midsommarhelgen har trafiken i södergående riktning varit tät och rör sig långsamt sedan förmiddagen. På andra sidan av E4:an, i norrgående riktning, upptäcktes en betydande skada på högra körfältet klockan 08:23 på torsdagsmorgonen. Enligt uppgifter rör det sig om ett hålet under vägen som är 1,5 meter djup.

För närvarande påverkar skadan trafiken mot Stockholm endast marginellt. Körfältet är avstängt och personal befinner sig på plats för att reparera skadan.

– Då kommer man först att hugga upp för att kolla hur stort hålet är. Därefter fyller man igen med fyllnadsmassor så att det håller. Sedan lägger man över en provisorisk vägyta. Därefter får man utvärdera om det behövs ytterligare åtgärder senare, säger presschefen till tidningen.

Enligt Trafikverkets prognos förväntas körfältet vara avstängt under större delen av dagen, och skadan förväntas åtgärdas mellan klockan 21:00 och 05:00 på fredagsmorgonen.

Dela artikeln