🕝 1 minuter
Misstänkta flyktbilen hittad utbränd vid Tveta
Publicerad 23 februari 2022 01:00
Uppdaterad 23 februari 2022 01:00

Ett intensivt arbete har pågått sedan en 23-åring sköts till döds på en parkering i stadsdelen Ronna.

Polisen har förhört flera personer, men inte frihetsberövad någon i nuläget. Nu misstänker polisen att den utbrända bilen som påträffades i Tveta användes som flyktbil efter mordet på 23-åringren.

Strax efter 02-tiden ryckte räddningstjänsten ut efter larm om att en bil brann kraftigt i Tveta, en bil som polisen nu misstänker ha använts som flyktbil efter mordet i Ronna.

Första larmet om skjutningen kom till polisen klockan 17:21. Ambulans och polis ryckte snabbt ut till platsen och spärrade av ett stort området för både gång- och biltrafikanter. Senare under kvällen lämnades beskedet att den unga 23-årigen avled av sina skador.

– Vi är ganska övertygande om att bilen hör samman med brotten och att gärningsmannen har färdats i bilen, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Sveriges Radio.

Bilen bärgades bort från platsen tidigt på onsdagsmorgonen och nu ska polisen arbeta med att säkra tekniska och fysiska spår samt analysera uppgifter för att se om det går att binda någon till brotten.

SENASTE NYTT: Mordet i Ronna – Sköts till döds med flera skott i politikers bil

23-åring död efter skjutningen i Ronna

Dela artikeln