🕝 2 minuter
Misstänkt skytt i Hovsjö tros vara inblandad i Ronna-mordet
Publicerad 11 december 2023 13:21
Uppdaterad 11 december 2023 13:21

Foto: Shamash Oyal

I helgen sköts tre personer mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän, som har anhållits av åklagare.

Larmet om skottlossningen mitt i ett bostadsområde i Hovsjö kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Tre personer hade skjutits av maskerade personer, som vittnen såg fly från platsen. Tillståndet för de tre skjutna är för närvarande oklart. Enligt polisen har en av personerna skrivits ut från sjukhuset, medan de andra två fortfarande vårdas. Enligt uppgifter till Telgenytt vårdas minst en av dem för kritiska skador.

Tre personer gripna.
Kort efter skjutningen lyckades polisen gripa tre personer, 16, 18 och 22 år gamla.

Samtliga sitter sedan dess anhållna misstänkta för mordförsök. Enligt LT greps den misstänkta 16-åringen i en trappuppgång i Hovsjö samma kväll, och de andra två greps när deras fordon stoppades i Saltskog.

Polisen var snabbt på plats när skjutningen inträffade i Hovsjö i helgen. Läsarbild.

Enligt LT är 18-åringen en av 13 åtalade från Saltskogfalangen för inblandning i mordet på en 41-åring, som sköts till döds av misstag förra året i Ronna, vid Enhörnaleden den 1 oktober. Åtalet mot honom för mordet på 41-åringen inkluderar anklagelser om medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling. Han anklagas för att ha tagit hand om mördarens telefon under kvällen då mordet skedde, men han påstår att den misstänkte mördaren glömde telefonen i hans bil. Trots misstankarna i mordåtalet har han sedan en tid tillbaka varit på fri fot, men anhölls på nytt under lördagskvällen, misstänkt för mordförsök.

Även de andra två gripna förekommer i polisens register, rapporterar LT, som också rapporterar att 16-åringen omhändertogs av sociala myndigheter i Södertälje i samband med en våldsam vecka förra året, där flera dödsskjutningar inträffade. Pojken omhändertogs och flyttades från Södertälje och placerades på en annan ort, men befann sig i Södertälje och Hovsjö samma kväll som skjutningen inträffade.

Senast imorgon, tisdag, ska åklagaren besluta om begäran om häktning för de tre anhållna personerna.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Dela artikeln