🕝 1 minuter
Misstänkt bomb hittades utanför villa - En person gripen
Publicerad 2 maj 2023 12:13
Uppdaterad 2 maj 2023 13:12

Arkivbild.

Strax efter midnatt, natten mot tisdag, spärrades ett stort område av i Lina. Enligt uppgifter tillkallades Nationella bombskyddet efter en misstänkt bomb hittats utanför en villa.

Vid 02:30-tiden tillkallades polisen till en bostad i Lina efter att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför huset. Ett vittne hade sett en person planera föremålet på trädgården och därefter larmat polisen.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och bedömde föremålet som skarpt, vilket ledde till att nationella bombskyddet tillkallades. Ett stort område spärrades av kring villan och de boende fick lämna platsen.

Kort därefter kunde polisens gripa en misstänkt person på en annan adress och undersöker nu hotbilden mot personer som är skrivna på den aktuella adressen. En förundersökning om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse inleds och under natten kunde en man gripas som misstänks vara inblandad i brottet. Den gripne mannen är misstänks för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse och anstiftan till utpressning.

På tisdags förmiddagen var platsen fortfarande avspärrad och det misstänkta föremålet har transporterats bort från platsen av Nationella bombskyddet för en närmare undersökning.

(Annonslänk)

Dela artikeln