🕝 1 minuter
Misstänks ha agerat som bulvan åt kriminella gäng
Publicerad 2 augusti 2023 18:33
Uppdaterad 2 augusti 2023 18:33

Foto: Arkivbild

Föregående vecka väcktes åtal mot tolv personer som misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott. En av personerna, en man som tidigare arbetade med att hjälpa ungdomar att lämna kriminalitet, misstänkts för att ha agerat bulvan åt kriminella gäng i Södertälje.

Åtalet mot samtliga tolv personer väcktes efter ett tillslag mot en lägenhet i Södertälje under hösten 2022, i samband med mordet på en 19-årig man i Ronna den 30 september samma år. Efter att polisen hittade nycklar i en av de mordmisstänktas hem lyckades de lokalisera en lägenhet i centrala Södertälje. Vid en husrannsakan på den platsen hittade polisen över 1 kg kokain och över 8 kg hasch.

Lägenheten, som ursprungligen hyrdes av en person norr om Stockholm, misstänks ha hyrts i andra hand av den 23-åriga mannen från Södertälje.

Vid gripandet hade mannen ett politiskt uppdrag för Liberalerna samt drev en förening för att stödja ungdomar som ville lämna kriminalitet och gängmiljöer. Hans förening hade ansökt om cirka tre miljoner kronor i verksamhetsbidrag, men endast beviljats 30 000 kronor, vilket inte hade hunnit betalas ut innan mannen greps i slutet av april.

Enligt åtalet misstänks 23-åringen för synnerligen grovt narkotikabrott, där han agerade som bulvan åt kriminella gäng och använde lägenheten för narkotikadistribution. Denna lägenhet misstänks även ha använts av en person som sköts till döds på en parkering i Ronna i februari 2022.

Dela artikeln