🕝 1 minuter
Minister besöker Södertälje och Science Park
Publicerad 29 januari 2023 18:12
Uppdaterad 29 januari 2023 19:35

Den nytillträdde utbildningsministern, Mats Persson (L), besöker i Södertälje. Han kommer att delta i ett seminarium under Science Week om framtidens kompetensförsörjning.

Under ett seminarium, onsdag den 1 februari på Södertälje Science Park, kommer utbildningsministern medverka med bland annat Teknikföretagen, Scania och KTH.

Enligt en undersökning, genomförd av Teknikföretagen, är det över 8 av 10 teknikföretag som upplever brist på kompetens inom något område. En av anledningarna till kompetensbristen anses vara att Sverige delvis halkat efter i viktiga ämnen som matematik och teknik.

Hållbarhetsforumet Science Week, som inleds nu på onsdag den 1 februari och pågår till den 3e, kommer att ha extra mycket fokus på FN:s globala mål samt hur Sverige ligger till i den hållbara omställningen. Under ett seminarium kommer utbildningsministern, Mats Persson, diskutera ämnet tillsammans med akademin och representanter från svensk industri.

Utbildningsministerns besök i Södertälje är hans första sedan han tillträdde och seminariet är en del av ett större program med 60 kostnadsfria programpunkter om hållbar utveckling, produktion och stadsutveckling.

Dela artikeln