🕝 2 minuter
Ministern besökte olika initiativ i Södertälje
Publicerad 5 april 2024 09:30
Uppdaterad 5 april 2024 13:19

Liberalens gruppledare, Metin Hawsho och partiledaren Johan Pehrson på besök hos lokala företagare i Södertälje.
Foto: Privat

Minister Johan Pehrson (L) besökte nyckelinstitutioner i Södertälje för att bedöma framstegen inom integration och sysselsättning, med fokus på unga och utrikesfödda kvinnor.

På onsdagen spenderade arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson en produktiv dag i Södertälje, med fokus på att förstå och stärka lokala insatser för bättre integration och utbildning. Pehrson besökte Hovsjöskolan och idrottsföreningen Lebi för att diskutera vikten av utbildning och en engagerande fritid för att skapa en tryggare och mer inkluderande samhällsmiljö.

Telge Tillväxt, som har visat lovande resultat i att hjälpa unga med utländsk bakgrund och utrikesfödda kvinnor att övergå från arbetslöshet till anställning, var också en del av minister Pehrsons agenda. Detta initiativ fångade särskilt minister Pehrsons intresse, i linje med regeringens satsning från juni 2023 för att förbättra arbetsmarknadsförhållandena för utrikesfödda kvinnor.

– Trots rådande konjunkturläge så har ungdomsarbetslösheten i Södertälje kommun minskat under 2023 och jag kan definitivt säga att Telge Tillväxt har varit en medverkande faktor, säger Johanna Kock, vd för Telge Tillväxt.

Johanna Kock, vd för Telge Tillväxt och Johan Pehrson
Foto: Per Han

Under sitt besök vid Telge Tillväxt hade minister Pehrson tillfälle att interagera med några av de unga konsulterna, delge dem sin resa genom arbetslivet – från att sälja kokosbollar till att arbeta på en bensinstation – och betona utbildningens fundamentala betydelse.

– Jag tycker att Telge Tillväxt har ett bra anslag med ett starkt fokus på att människor ska komma in på arbetsmarknaden. De har varit framgångsrika på att samarbeta med näringslivet, nära den verkliga arbetsmarknaden. Och de goda resultaten imponerar, säger Johan Pehrson i ett pressmeddelande.

Genom sina besök vid Hovsjöskolan och idrottsföreningen Lebi belyste Pehrson ytterligare den centrala roll som utbildning och aktiv fritid har för att främja en säkrare och mer integrerad samhällsstruktur.

Metin Hawsho och partiledaren Johan Pehrson
Foto: Privat

(Annonslänk)

Dela artikeln