🕝 1 minuter
Mikael Samuelsson lämnar SSK - Eldebrink tar över
Publicerad 13 december 2021 01:00
Uppdaterad 13 december 2021 01:00

Foto: Creative Commons / Shamash Oyal.

Tidigt under måndagsmorgonen meddelande SSK att man kommit överens med Mikael Samuelsson om att han lämnar sportchefsrollen i SSK.

”Samuelsson har under sin tid arbetat brett och gediget med den sportsliga utvecklingen i många delar av klubben. Vi är mycket tacksamma för den insats han gjort för SSK.”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Legenden Anders Eldebrink blir den som tar över stafettpinnen efter Samuelsson som tillfällig sportchef. Eldebrink har fått full mandat från klubben för att, tillsammans Rickard Öquist som är Europachefen för NHL-klubben Dallas Stars, fokusera på A-laget.

Förutom att han är Europachefen för NHL-klubben är Öquist även biträdande sportchef för SSK, vilket han parallellt kommer ha kvar under det nya uppdraget för SSK.

”Målsättningen för den nya sportsliga ledningen blir att i första hand skaffa laget fast mark under fötterna för att därefter sätta nya utmanande mål för avslutningen av säsongen. Parallellt med det har den nya sportsliga ledningen även ett uppdrag att anlägga en grund för att de kommande åren kontinuerligt vara en topp 3 klubb i Hockeyallsvenskan och i god tid bygga en trupp för nästa år som matchar den ambitionen.”, skriver SSK på sin hemsida.

Dela artikeln