🕝 1 minuter
Midsommarafton bjöd på långa köer till Systembolaget
Publicerad 26 juni 2021 02:00
Uppdaterad 26 juni 2021 02:00

Den 27 maj skrev Telgenytt om att Systembolaget planerar att öppna en tredje enhet i Södertälje. En tredje enhet innebär bland annat mindre trängsel, mindre risk för smittspridning och mindre utsläpp av giftiga partiklar från onödiga bilresor.

Igår var det midsommarafton och köerna på Systembolaget ringlade långa både i Geneta och i City.

– Det behövs verkligen ett tredje systembolag i Södertälje, köerna är orimligt långa. Jag bor i Viksberg och tog motorvägen ut för att sedan åka till Systembolaget i Geneta, men vände om när jag såg kön. Åkte hit och trodde att det skulle vara lugnare här, så fel man kan ha. Men, det är bara att stå i kön och se glad ut. Det blir värre för min del om jag kommer hem ut alkohol, säger en namn som inte vill medverka med namn.

Ett tredje system är tänkt att placeras vid området Moraberg och Weda så att andra halvan av Södertälje slipper onödiga bilresor. Systembolagets pressansvarige, Therese Elmgren, bekräftade uppgifterna till Telgenytt i maj om att en ny enhet planeras.

– Vi har beslut om ytterligare en butik i Södertälje och söker nu läge/lokal för denna, berättade Therese Emlgren för Telgenytt i maj.

Läs: Systembolaget vill öppna nytt Södertälje

Dela artikeln