🕝 1 minuter
Mattias Halloweenprojekt blev viral på 24 timmar - " Otroligt kul"
Publicerad 25 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 25 oktober 2021 02:00

Initiativtagaren Mattias med dottern Isabelle. Foto: Alex Ataseven.

Halloween firas sedan ett par årtionden i Sverige med ursprung i USA. Framför allt har barn tagit över seden att retas med vuxna, gärna utklädda till skräckmonster eller till och med döden.

Den förmodligen mest använda symbolen för Halloween är pumpalyktan som på engelska kallas Jack O’Lantern. En symbol som HSB föreningen använt sig av och blivit viral på 24 timmar.

HSB föreningen med 109 lägenheter och initiativtagaren Mattias i spetsen har blivit virala i Södertälje på knappt 24 timmar. Hit kommer folk från Södertäljes alla fyra hörn för att se det fina projektet.

Nu på söndag, den 21 oktober, är det Halloween och på innergården i Västergård lyser redan 18, professionellt skurna, Halloweenpumpor. Initiativtagaren Mattias Michel berättar ödmjukt, och betonar tydligt, att flera föreningar är delaktiga i projektet, totalt 109 lägenheter.

– Det är första gången vi gör det här. Vi tyckte att det kunde vara en rolig grej nu när det är en så tråkig tid. Denna plats har varit en oanvänd yta väldigt länge. Vi ska så småningom bygga om och göra nånting annat, men fram tills des ville vi improvisera lite, säger Mattias till Telgenytt.

Föreningen ville ta initiativet att skapa en plats där grannar kunde komma till, mötas och umgås i en trygg tillvaro. Att det skulle gå viralt och få så stor uppmärksamhet trodde man inte på.

– Otroligt kul att det uppmärksammats, trodde inte att det skulle uppmärksammats såhär stort. Totalt har detta kostat cirka 1800 kronor i materialkostnader, men arbetet med att skära pumporna tog lång tid, berättar Mattias.

Efter att bilder lagats upp på sociala grupper, bland annat Facebook, har projektet gått viralt i Södertälje och hit har folk från hela Södertälje tagit sig till för att skåda det fina verket på Syrengatan i Västergård/Mariekäll.

– Jag hoppas att fler tar efter det här. Det är en kul grej och barnen uppskattar verkligen att komma hit. Det är en trygg punkt och samtidigt får man umgås med både grannar och vänner, säger han.

Efter den stora uppmärksamheten planerar föreningen att ta nästa steg. Nu vill man bland annat julpynta till julen.

– Vi har tänkt oss något häftigare till vintern och julen, det återstår att se, avslutar initiativtagaren Mattias Michel.

Södertälje City ger liv åt stadskärnan – Anordnar Happy Halloween

Dela artikeln