🕝 2 minuter
Syrianskas Matteus Behnan om helgens Derby ”Går ut för att vinna”
Publicerad 1 juli 2021 02:00
Uppdaterad 1 juli 2021 02:00

18-årige Matteus Behnan är Syrianskas egna talang från ungdomsleden och har nu etablerat sig i A-laget. Matteus har spelat i Syrianska sedan barnsben och det är en klubb han håller varmt om hjärtat.

– Jag har väldigt starka känslor för Syrianska. Jag vet hur det är att stå utanför stå på läktaren och kolla på klubben som anses vara ett landslag för alla syrianer runt om i världen, säger mittbacken Matteus Behnan.

Hur känns det att spela i Syrianskas A-lag med tanke på din unga ålder?

– Det känns väldigt roligt och spännande att representera Syrianska, extra kul är det att det är klubben jag har växt upp i. Att jag bara är 18 år det inget jag lägger mycket vikt på. Känner mig väldigt lugn och ser fram emot att utvecklas i Syrianska.

Nu på lördag möter ni Södertäljelaget United IK, hur går känslorna inför derbyt?

– Det är en match man har längtat extra mycket till. Jag och laget går ut och ger hundra procent samt jobbar och sliter för varandra. Förhoppningsvis tar vi hem 3 poäng på lördag. Sedan är det här min första derbymatch, så det ska bli roligt att spela en sådan match, säger Matteus.

Tror du att det blir ett tufft motstånd med tanke på att United IK har spelare som till exempel erfarna såsom Stefan Batan och Mattias Genc?

– Alla matcher är tuffa då vi spelar i en division med flera duktiga lag. Det är 11 mot 11 bollen och vi försöker bara gå in med rätt inställning. Vi gör vårt bästa oavsett i alla matcher, oavsett motståndet, berättar Matteus

 Under denna säsong har du spelat 6 matcher och du gjort ett mål, hur känns det att du har fått så mycket speltid? 

– Det känns skönt att ha fått förtroendet och det har förstärkt mitt självförtroende, samtidigt lägger jag upp personliga mål som jag vill uppnå för att utvecklas som spelare. Att få mycket speltid är en av dessa mål och gällande målskyttet hoppas jag att de blir några fler i fortsättningen, berättar han med ett leende.

Förväntar ni er mycket publik till matchen, med tanke på de nya restriktionerna?

– Ja faktiskt, det är derby och en toppmatch i division två samt att restriktionerna har lättat. Vi förväntar oss mycket publik.

Hur är stämningen mellan Syrianska och United med tanke på att många känner varandra och att det är lite av en prestigematch? 

– Stämning är bra. Det som gäller är att gå ut på plan och vinna på lördag. På planen så lämnar vi vänskapen utanför och spelar för att vinna.

Har du någon derbykänsla?

– Ska jag vara ärlig så har jag det. Den här matchen kommer jag göra allt för att vinna, avslutar Matteus Behnan.

INFORMATION

Derby matchen spelas den 3:e Juli på Södertälje Fotbollsarena med start klockan 14:00.

Dela artikeln