🕝 1 minuter
Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd
Publicerad 17 mars 2023 13:50
Uppdaterad 7 december 2023 01:25

Marlene Eskander, grundare LFI.

Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet, har valts in som ny styrelseledamot för Statens kulturråd.

– Jag är mycket glad och hedrad över förtroendet att få kliva in som styrelseledamot. Att jag får vara med och bidra med mina kompetenser, erfarenheter, och perspektiv i ett så hedersamt och viktigt uppdrag, säger Marlen.

Södertäljebon Marlen Eskander är grundare och chef för Läsfrämjarinstitutet och besitter magister i socialantropologi och har jobbat mycket med integration och mångfaldsfrågor. Hon har tidigare nominerats till Södertäljes Hållbarhetspris för sitt arbete med att hjälpa barnen i staden att uppnå nya höjder. Hon var även delaktig när Läsfrämjarinstitutet i fjol tilldelas hedersutmärkelsen ”Alfons-Bokalen”.

Nu har Statens kulturråd som är en central förvaltningsmyndighet som ansvarar för frågor inom kulturområdet, inklusive teater, dans, musik, litteratur, kulturtidskrifter, konst, museer, utställningsverksamhet och kulturforskning valt att utse Eskander till ny styrelseledamot för
kulturrådet.

– Statens kulturråd har en central roll inom kulturpolitiken. Myndighetens viktiga uppdrag har en stor spännvidd inom hela kulturområdet. Det är därför av betydande vikt att styrelsen har en bredd i erfarenhet och djup kunskap om kulturområdet, vilket jag är övertygad om att styrelsen nu har, säger kulturminister Parisa Liljestrand på regeringens hemsida.

Kulturrådet fördelar också statligt stöd inom kulturområdet, ger regeringen underlag för kulturpolitiska beslut och informerar om kultur samt kulturpolitik. Eskanders erfarenhet inom barnkulturen och hennes engagemang för hållbarhetsfrågor värderas högt och väntas ge värdefull input i Kulturrådets fortsatta arbete.

Dela artikeln