Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Marie-Christine Samre anordnar event för ungdomar - Chans att skapa egen APP
Publicerad 22 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 22 oktober 2021 02:00

I Samarbete med Science Park anordnar Kvinnovation två events med en avslutande final i december där vinnarna tilldelas ett belopp på 7000 kronor.

Eventen riktar sig främst till lokala ungdomar och går ut på att skapa prototyper med olika typer av teknik, samtidigt som man utbildar i enklare tekniska metoder. 

– Syftet med eventet är att ungdomar ska få chansen att lära sig nya saker samtidigt som de får göra något kul. Just på detta event får man chansen att göra en enkel prototyp av sin APP-idé, så det är perfekt för något som har funderat på en APP som borde skapas, säger Marie-Christine Samre till Telgenytt.

Första eventet är den 28:e oktober och går ut på att eleverna skapar en APP-prototyp via design thinking. 
Andra eventet är den 18:e nov. Där går eventet ut på att lösa ett företags problem genom att skapa prototyp via 3D-printing. 

I december kommer det även att anordnas en final där prispengar delas ut, totalt 7000 kronor till två vinnare.
Alla tre tillfällen hålls i KTH Södertälje där det bjuds på fika och goodiebags och här har intresset har varit väldigt stort.

– Responsen har varit väldigt positiv. Vi har endast fåtal platser kvar så det gäller att anmäla sig i tid. Vinnarna för bästa APP-idé tävlar om 7000 kronor och vi bjuder alla på goodiebag, säger Marie-Christine Samre.

Länk Science Park:
https://sscp.se/aktiviteter/har-du-varldens-basta-ide-till-en-app/

Länk Kvinnovation:
https://www.kvinnovation.se/utbud/

Dela artikeln