🕝 1 minuter
Månsbro och kommunen i ny satsning för barn i Hovsjö - "Långsiktiga förändringar"
Publicerad 6 april 2022 02:00
Uppdaterad 6 april 2022 02:00

Pontus Werlinder, VD Telge Bostäder. Foto: Telge.

Kommunen och Månsbro Fastigheter, som tillsammans äger större delen av bostäderna i Hovsjö, gör en gemensam satsning för barnen i området.

Många barn i Hovsjö har idag ingenstans att vara på efter skolan, det vill Månsbro och Telge Bostäder ändra på.

Satsningen innebär att Hovsjös mellanstadieelever erbjuds aktiviteter varje dag efter skolan och ska frambringa en ökad trygghet samt trivsel i området.

– Den här typen av samarbeten vill vi åstadkomma i fler av våra bostadsområden. För att kunna uppnå långsiktiga förändringar behöver vi arbeta tillsammans, säger Pontus Werlinder, VD för Telge Bostäder i ett pressmeddelande.

Satsningen kommer efter att man tagit del av forskning som visar fördelarna med en bra fritid. Men även på grund av att bolagen är de största fastighetsägarna i området.

Telge Bostäder äger cirka halva bestånden bostäder i Hovsjö, efter att ha sålt över 800 lägenheter till Månsbro 2019.

Fastighetsägarna erbjuder nu, tillsammans med Telges sponsringsprogram och föreningslivet, kostnadsfri sport varje dag efter skoltid.

Basket, parkour och volleyboll är några av aktivisterna som erbjuds under 2022.

– Det finns ett stort engagemang hos många av dem som bor och verkar i Hovsjö, hyresgäster, kommunen, polisen och föreningar. Genom att ta tillvara engagemanget blir vi framgångsrika tillsammans. Satsningen på barnens aktiviteter leder förhoppningsvis till att man är rädd om området, att man lär känna varandra och därmed också känner sig tryggare, säger Susanne Ernstson, VD för Månsbro Fastigheter.

Dela artikeln