Nykvarns kommun
🕝 1 minuter
Många försäljningar av villor i Nykvarn
Publicerad 8 november 2023 09:33
Uppdaterad 8 november 2023 09:38

Foto: Maria Ziegler, Unsplash.

Mellan augusti och oktober såldes 37 villor i Nykvarns kommun. Det är relativt många sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under augusti till oktober såldes det 15 fler villor i Nykvarn än snittet för det senaste året. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Augusti till oktober är, historiskt sett, en tid då det säljs fler villor än under resten av året, men också om vi tar det här i beaktande var bostadsmarknaden ovanligt aktiv under de senaste tre månaderna.

De sålda villorna i Nykvarns kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 19 affärer vid den här tiden på året. I hela Stockholms län såldes 2.434 villor för i snitt 6,7 miljoner kronor.

Färre försäljningar av bostadsrätter
Mellan augusti och oktober gjordes sammanlagt 28 affärer med bostadsrätter, med ett genomsnittligt pris på 2,9 miljoner kronor, i Nykvarns kommun. Det kan jämföras med 35 vid motsvarande tid i fjol.

Dela artikeln