🕝 1 minuter
Man rånad under pistolhot i Glasberga
Publicerad 23 november 2023 13:03
Uppdaterad 23 november 2023 13:03

Arkivbild

En man i 45-årsåldern blev tidigt på torsdagsmorgonen utsatt för ett grovt rån i Glassberrga. Enligt uppgifter ska mannen under pistolhot tvingas lämna ifrån sig värdesaker.

Det grova rånet inträffade vid 06:30-tiden. En man i 45-årsåldern var på väg till sitt arbete när han överfölls av flera maskerade gärningspersoner utanför sin bostad.

Under pistolhot tvingades mannen att överlämna sina personliga tillhörigheter, bland annat en guldkedja som han bar runt halsen.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska den 45-åriga mannen initialt vägrat att lämna ifrån, men då ska ytterligare två personer helt plötsligt klivit ut ur en bil och uppmanat en av de maskerade personerna att avlossa skott mot mannens ben. Detta ledde till att mannen till slut gick med på att lämna ifrån sig sina tillhörigheter.

Gärningspersonerna ryckte guldkedjan ur mannens hals och lämnade sedan platsen i hög hastighet.

Polisen larmades och ryckte omedelbart ut till platsen, där de har genomfört flera inledande utredningsåtgärder i syfte att fånga gärningspersonerna. Just nu pågår jakten på gärningspersonerna, samtidigt som polisen fortsätter att ytterligare utreda händelsen.

Inga misstänkta gripna.

– Jag har inte fått några uppgifter om att vi ska frihetsberövat någon i ärendet, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt våra uppgifter ska en polishelikopter vara inblandad i jakten på gärningsmännen.
– Jag har inga uppgifter om att en polishelikopter är med i jakten. Det kan vara en helikopter som patrullerar i området. Det är inte säkert att den är med i jakten.

Enligt uppgifter ska mannen i 45-årsåldern ha drabbats av smärtor i nacken efter att gärningspersonerna ryckte kedjan ur hans hals, men han klarade sig utan allvarligare skador.

Dela artikeln