🕝 1 minuter
Man från Södertälje häktad för bombdåd i Kista
Publicerad 25 januari 2023 14:44
Uppdaterad 25 januari 2023 16:17

Foto: Pexels.

Föregående vecka inträffade en kraftig explosion i Kista där en fastighets skadades. Nu har två misstänkta män häktats varv en av dessa är skriven i Södertälje.

Tidigt på onsdagsmorgonen, klockan 04:27 den 18 januari, detonerade en kraftig bomb i ett kontorsområde i Kista. Enligt polisens uppgifter ska ingen person kommit till skada, men fastigheten fick däremot omfattande skador. En port totalförstördes samt att två våningar upp i fastigheten skadades.

Nu har två män, en 23-åring och en 25-åring, häktats misstänkta för inblandning i sprängningen i Kista.

25-åringen från Upplands Väsby misstänkts för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 23-åringen, en Södertäljebo, häktades i lördags för samma brott, samt allmänfarlig ödeläggelse.

Vidare framgår det att även ytterligare tre personer misstänkts i ärendet.

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån Siren ligger ett företag som drivs av anhöriga till en av de män som pekas ut som en av parterna i den senaste tidens konflikt mellan olika kriminella grupperingar. Enligt uppgifter rör konflikten bland annat narkotikamarknaden i Sundsvall och kopplas till flera våldsdåd i Stockholmsområdet.

23-åringen, som är skriven i Södertälje, är sedan tidigare känd av polisen och har bland annat dömts för ringa narkotikabrott.

Dela artikeln