🕝 1 minuter
Mäklare från Nykvarn varnas efter felaktigheter i objektbeskrivningen
Publicerad 21 januari 2022 01:00
Uppdaterad 21 januari 2022 01:00

Fastighetsmäklarinspektionen tilldelar en mäklare från Nykvarn en varning efter felaktigheter i sin marknadsföring av ett hus.

Detta efter att en person uppmärksammat att mäklaren uppgav en för stor yta på ett hus som var till försäljning.

Mäklaren har angett en felaktig uppgift om fastighetens boarea i marknadsföringen på internet. Fel boarea i marknadsföringen, påverkar värdet och utgångspriset.”, skriver personen i sin anmälan till Fastighetsmäklarinspektionen.

Enligt Lantmäteriet var huset 42 kvm och att nuvarande ägare trott att dennes respektive, som avlidit sedan en tid tillbaka, byggt ut huset till 54 kvm innan hen flyttade in 2005.

Detta var inte korrekt uppmätt, kontrollerat eller rapporterat och uppgifterna från säljaren togs bort när de inte kunde styrkas.

Fastighetsmäklarinspektionen anser att mäklaren tydligare borde ha reserverat sig med att Lantmäteriet hade en annan siffra. Däremot ville en ledamot i FMIs disciplinnämnd fria mäklaren.

Ledamoten ansåg att mäklaren initialt fått uppgift om att fastigheten skulle vara tillbyggd. Han menar även att mäklaren ändrat innan kontraktsskrivning och visning, samt att köparen fått korrekta uppgifter.

Men det räckte inte till och mäklaren från Nykvarn tilldelades en varning för de felaktiga uppgifterna.

Dela artikeln