🕝 2 minuter
Lyxhotellet Elite Ad Astra tyngs av hög kriminalitet
Publicerad 7 september 2023 15:03
Uppdaterad 7 september 2023 15:03

Foto: Alexander Isa

Lyxhotellet Ad Astra har drabbats av allvarliga problem med kriminalitet, vilket framgår av ett mejl som skickades till både stadshuset och polisen. SVT var den första att rapportera om detta.

”Skulle gärna vilja träffa er för att prata om hur kriminaltieten påverkar vår verksamhet, vår personal, vår arbetsmiljö, vårt rykte och vår omsättninig.”, skriver hotelldirektören Steffen Sanders i ett mail som både SVT och Lt tagit del av.

Den 15 augusti mottog kommunalråden Boel Godner (S) och Alexander Rosenberg (M), tillsammans med säkerhetschefen Emir Gazibegovic och Södertäljepolisen, ett mejl från hotelldirektören Steffen Sander.

(Annonslänk)

I sitt mejl framgår det att det nyligen öppnade Ad Astra Hotel i Södertälje har rapporterat om drogförsäljning vid den närliggande kajen. Enligt uppgifter som SVT har erhållit har detta haft en negativ inverkan på hotellets anseende och ekonomiska resultat.

”Ad Astra by Elite upplever dessvärre stora problem som näringsidkare i Södertälje på grund av den rådande kriminaliteten i staden och trots otaliga dialoger med både Södertäljepolisen och Södertälje kommun så kvarstår problemet i sin helhet.”, skriver hotelldirektören Sanders.

Hotellderiktören lyfter fram stor drogproblemtik.
Enligt kommunens säkerhetschef Emir Gazitbegovic, som Lt talat med, finns det dock ingen öppen drogscen vid Elite Ad Astra.

– Det har möjligen funnits en säsongsbetonad drogproblematik eller mötesplats där under sommaren. Det är ju en centralt men lite undanskymd plats, de blir ju lätt mötesplatser, inte bara där. Men vi har reagerat på situationen, har utökat kontroller med vakter och samarbetet med polisen. Men någon öppen drogscen är det inte, vi har det på andra håll i Södertälje, men inte nere vid kajen, säger han till tidnignen.

Lyyxhotellet Elite Ad Astra tyngs av stor kriminalitet. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln