🕝 3 minuter
Lyckad insamlingsgala till förmån för barn i nöd
Publicerad 6 december 2023 18:02
Uppdaterad 6 december 2023 18:02

Foto: Hopig Khachadourian.

ADFA lyckades samla in över en halvmiljon kronor. Över tvåhundra gäster hade på fredagskvällen klätt upp sig och samlats för hjälporganisationen ADFA:s årliga julgala. Den hölls för andra året i rad på Mor Afrems festlokal i Geneta. 

ADFA som också tidigare haft stora artister som Petra Marklund, Albin Meldau och Filip Dikmen som dragplåster hade även i år många kända svenskar på scen. Komikern och författaren Zinat Pirzadeh, som tidigare i år var konferencier för evenemanget Kungens 50 år vid tronen, var en av två konferencierer.

Den andra var Pischa Strindstedt, tv-programmets Biggest Losers ena programledare och en av Sveriges mest omtyckta träningsprofiler. Jonglören och tankeläsaren Bobbo Jäderfeldt som innehar fem Guiness rekord fick publiken att häpna. Pascal Bachir och hans orkester stod för den assyriska/syrianska och arabiska musiken som fick många att dansa. Sångerskan Noor Aljabiri från Södertälje fick stående ovationer för sina covers och för sin låt ”To the one lost little girl”. Den andra lokala förmågan, KubaDance Company, fick också stora applåder och hurrarop. 

KubaDance Company. Foto: Hopig Khachadourian.

HusbilsAnnika aka Annika Elgeskog blev intervjuad av Strindstedt och berättade lite om ADFA:s verksamhet, om bland andra pojken Joel som ADFA hjälper. Han förlorade allt under under jordbävningen i Turkiet, sina föräldrar, sitt hem och grannskapet han växte upp i.

Elgeskog som sitter i ADFA:s styrelse gav i höst ut sina memoarer Största möjliga frihet på fyra hjul. Hon har varit i Libanon för att hjälpa till att organisera och administrera utdelning av mat till över tusen familjer samt  hjälpa personer i behov av akut sjukvård. Hon var också med som volontär under tiden för ADFA:s stora verksamhet för ukrainare i Polen och Ukraina.  

– Vi är mycket nöjda med resultatet. Tillsammans med vad vi samlade in till Armenien för en tid sedan fick vi ihop över en halv miljon kronor. Det är fantastiskt. Vi vet ju att det är svåra tider för många i Sverige, inflationen med höga räntor och dyra matpriser och hade inte räknat med att få in så mycket pengar. Vi är så oerhörd tacksamma för den generositet som visats, säger Elgeskog till Telgenytt. 

Sångerskan Noor Aljabiri. Foto: Hopig Khachadourian.

Pischa Strindstedt. Foto: Hopig Khachadourian.

Annika Elgeskog. Foto: Hopig Khachadourian.

ADFAs grundare, Nuri Kino och Bobbo Jäderfeldt. Foto: Hopig Khachadourian.

Zinat Pirzadeh och Pischa Strindstedt. Foto: Hopig Khachadourian.

Annika Elgeskog i Libanon. Foto: Eli Rizkallah

Dela artikeln