🕝 1 minuter
Lyckad föreställning på Estrad - Det finns inga "vi och dem"
Publicerad 13 november 2023 13:04
Uppdaterad 13 november 2023 13:05

Foto: Lucas T

Den flerfaldigt prisbelönte komikern Mårten Andersson uppträdde på scenen i Estrad på fredagskvällen, i sitt senaste stopp på turnén med sin stand-up-föreställning ”Mårten Cvetkovic”.

I över tjugo år har Mårten Andersson turnerat med sina stand-up-föreställningar där han med en blandning av humor och självinsikt berättar om livet bakom kulisserna. I fredags tog Mårten Andersson publiken i Södertälje genom omvälvande teman som att gå från ett liv som singel med alkoholmissbruk, till att mot alla odds hitta kärleken och skapa familj i en värld av manlighetskris, förvärrad av kulturkrockar och åldersskillnad.

– Jag skulle beskriva min nya föreställning med tre ord: kärleksfull, rolig och viktig, säger Mårten Andersson.

Med sin karaktäristiska blandning av skarpa iakttagelser, självironi och engagemang för inkludering hoppas Mårten Andersson att föreställningen inte bara underhöll publiken i Södertälje, utan att den även väckte eftertanke kring det gemensamma ansvaret för ett mer öppet och tolererande samhälle.

– Det finns inga ”vi och dem”, bara ”vi”, säger han.

Med sina skarpa observationer och kvick humor fylld av vardagsrelaterade skämt, fick Andersson publiken att skratta högt och ofta. Hans naturliga karisma och förmåga att leka med ord gjorde kvällen minnesvärd, och lämnade publiken med ett leende på läpparna.

Föreställningen ”Mårten Cvetkovic” rullar vidare i turnén den 28 december på Nya Cirkus i Stockholm.

Skribent: Lucas T.

Dela artikeln