🕝 2 minuter
Lovisa strålar i skolans senaste sommarvideo
Publicerad 6 juni 2024 08:00
Uppdaterad 6 juni 2024 08:00
Foto: Privat

Skolans senaste sommarvideo är en stor hit bland elever, personal och föräldrar. Lovisa Helin, nu med i sin fjärde produktion, visar upp imponerande talang och växande självförtroende.

Sedan januari har elevassistenten, Daniel Brace, arbetat intensivt med att skapa årets sommarvideo, och resultatet har blivit en succé. Lovisa Helin, som nu är med i sin fjärde video, har verkligen gjort ett starkt intryck. Musikvideon, som har mottagits väl av både elever och föräldrar, visar hur Lovisas självförtroende har vuxit under åren.

- Jag har varit här i tre år, sedan årskurs 4. Under min tid här har jag medverkat i en sommarvideo i årskurs 4, en julvideo i årskurs 5 och både en jul- och sommarvideo i årskurs 6. Dessutom har jag varit presentatör i våra Epic Online Talent shows de senaste två åren, säger Lovisa Helin.

Lovisa, som ursprungligen kommer från Indonesien och går i årskurs 6, har varit en central figur i skolans musikvideoprojekt och berättar om sina tankar och erfarenheter.

- Det började som en utmaning för mig. Jag lärde mig de låtar som Mr. Brace och Mr. Paulsson producerade och sjöng dem för att få huspoäng. De blev så imponerade att de tog med mig i en av sina nästa låtar, och det gick väldigt bra. Sedan dess har jag varit del av bandet, säger hon till Telgenytt.

Läraren Daniel Brace filmar, skriver och sjunger i skolans nya musikvideo. Foto: Privat

Vilken är din favoritlåt som du har medverkat i?
- Definitivt denna. Jag tycker att musiken är väldigt välproducerad och mina sånginsatser är bäst i denna låt. Jag gillar verkligen melodin och sommarkänslan."

Lovisa berättade att hon tyvärr kommer att lämna IES efter sommaren. Hon ser dock fram emot att fortsätta på den musikaliska banan genom att börja på den specialiserade musikskolan Rosenborg. Hon planerar att följa allt som IES Södertälje producerar i framtiden och hoppas att hon kanske får möjlighet att medverka igen någon dag. Läraren Daniel Brace uttryckte att Lovisa kommer att vara saknad och att hennes frånvaro kommer att märkas.

- Det sorgligt att Lovisa lämnar oss, men vi önskar henne all lycka i framtiden. När det gäller framtida musikvideor kommer jag att behöva hålla auditions efter sommaren, vilket ska bli väldigt spännande, säger Daniel Brace.

Lovisa Helin med läraren Daniel Brace. Foto: Privat

Dela artikeln