🕝 2 minuter
LISTA: Youtube-gänget har korat Södertäljes bästa burgare
Publicerad 27 februari 2024 23:03
Uppdaterad 27 februari 2024 23:42

Foto: Burgerdudes

Efter nästan ett decennium av burgarrecensioner världen över har Burgerdudes, YouTube-fenomenet och skaparna bakom världens största hamburgarrecensionssajt, nu utsett den bästa burgaren i Södertälje. Dessutom går Södertäljeburgaren till topplistan bland Sveriges bästa burgare.

– Södertälje har länge varit känt för sina kringlor, men snart blir de kanske ännu mer kända för sina hamburgare. För vilka grymma burgare vi fick käka när vi drog till Kringelstaden på årets första reportageresa, säger grundarna bakom Burgerdudes.

(Annonslänk)

Sedan starten 2009 har Burgerdudes, en grupp burgarentusiaster bestående av Toby, Linus, Marcus, Selin, John och Stefan, ägnat sig åt att utforska och recensera hamburgare. Med över 800 recensioner från mer än 60 länder under bältet, har deras webbplats burgerdudes.se blivit en ledande källa för burgarälskare globalt. Varje år publicerar de en lista över ”Sveriges 100 Bästa Burgare” och står som arrangörer bakom det årliga evenemanget Stockholm Burger Fest.

Med en burgar-boom som svepte in över Sverige år 2012, där var och varannan restaurang påstod sig servera landets bästa burgare, tog Burgerdudes sig an uppdraget att erbjuda en rättvis och objektiv bedömning av de hantverksmässigt tillagade hamburgarna.

Deras omfattande testande har inte bara gett dem en djupgående förståelse för vad som utgör en utmärkt burgare, utan också etablerat dem som auktoriteter inom burgarscenen.

Efter en intensiv dag med provsmakning under en februaridag i Södertälje, har Burgerdudes med sin djupa kunskap och erfarenhet bestämt sig för vilken burgare som regerar som stadens bästa. Deras kulinariska äventyr förde dem genom sex olika hamburgerinrättningar, från imponerande foodtrucks belägna på pittoreskt skruffiga platser, till en något avmattad diner-burgare, vidare till en framstående frukostburgare serverad av en anrik 50-års veteran.

Det allra högst betyget gick till N.O.A.H’s Burgare i Weda.

Dubbel Baconburgare från N.O.A.H’s Burgare.
Foto: Burgerdudes

N.O.A.H’s Burgare, tidigare känt som Josef’s Burgare, finns på en parkeringsplats i Weda. Med ett gott förflutet av kvalitetsburgare var förväntningarna höga inför besöket hos den nya ägaren. Där valde de två dubbelburgare: en klassisk Cheeseburgare och en saftig Baconburgare, båda generöst tilltagna med tillbehör och såser.

– Det är ingen underdrift att säga att vi blev lite tagna på sängen över hur gott det var hos Noah’s Burgare. Det här var en av de bästa smashburgarna vi ätit på länge, och de förtjänar vårt allra högsta betyg, säger Youtubegänget.

Rankad till en av Sveriges bästa burgare.

– I Sverige finns det bara 13 restauranger som fått toppbetyg av oss, och N.O.A.H’s Burgare i Södertälje är en av dem, säger Toby på Burgerdudes till Telgenytt.

Förra veckan öppnade den tidigare fotbollsspelaren George Makdessi sin nya hamburgarrestaurang på plattan i Grusåsen, dit Burgerdudes ännu inte hunnit besöka.

– Vi har inte hunnit besöka den än. När vi var i Södertälje hade de inte öppnat, men vi ska definitivt besöka dem och en hamburgarvagn som heter Beardman Burgers. Så vi kommer tillbaka till Södertälje, säger Toby.

Topp-5 för Södertälje enligt Burgerdudes:
1. N.O.A.H’s Burgare 
2. Original Burgers
3. Freddy’s Bar & Restaurang
4. Stekt Burger & Stuff
5. M&M Burger

Dela artikeln