🕝 1 minuter
Leder nationell utredning på uppdraga av regeringen
Publicerad 18 september 2022 07:00
Uppdaterad 18 september 2022 01:02

Elof Hansjons (S), kommunalråd i Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

I somras tilldelades Elof Hansjons(S) förtroendet, av utbildningsminister Anna Ekström, att utreda en långsiktig och behovsanpassad yrkesutbildning för vuxna.

Nu får Hansjons, på uppdrag av regeringen, att ta fram förslag på hur yrkesvux i Sverige kan utvecklas.

I Elof Hansjons (S), som är ordförande utbildningsnämnden i Södertälje samt för vuxenutbildningen i kommunen, har utsetts av regeringen till särskild utredare för yrkesvux i Sverige.

– Jag känner mig väldigt glad och stolt över att ha fått det här uppdraget. Det betyder mycket att på det här sättet kunna visa upp framgångar från Södertälje och se hur vi kan ta det vidare till nationell nivå, berättade Elof i ett pressmeddelande på kommunens hemsida

I Södertälje finns ett av landets största verksamheter för språk- och yrkesinriktad vuxenutbildning, där han nyligen gjorde ett besök. I besöket träffade Hansjons bland annat elever och lärare på de yrkesinriktade för att få en klarar bild över situationen.

– Först av allt vill vi få en bild av hur läget ser ut, därför var det viktigt att besöka vuxenutbildningen här i Södertälje. Nu ska vi ta fram förslag som ska presenteras i februari 2024, berättade han.

Uppdraget går ut på att leda en utredning om att ta fram förslag på hur yrkesinriktade vuxenutbildningen i Sverige kan utvecklas, och anpassas, efter de behov som finns på arbetsmarknaden.

Läs även: – Hansjons(S) utses som utredare för yrkesutbildningar för vuxna

Dela artikeln