🕝 1 minuter
Lastbilsolyckan på E20 - Bärgningen dröjer
Publicerad 19 juli 2023 16:39
Uppdaterad 20 juli 2023 12:57

Läsarbild

En olycka inträffade under onsdagsförmiddagen i Södertälje när en lastbil välte på E20 och ligger just nu över mitträcket vid av- och påfarten vid Vasa Handelsplats. Enligt polisen kommer bäringen dröja i väntan på mindre trafik på sträckan.

Orsaken till trafikolyckan är ännu oklar, men enligt polisens initiala uppgifter kan det ha varit en däckexplosion som orsakade lastbilens välte. Ingen misstanke om brott har rapporterats i samband med händelsen. Polisen har dock upprättat en anmälan om trafikolyckan och fortsätter undersöka händelsens bakgrund.

Lastbilen ligger just nu över mitträcket och påverkar trafiken kraftigt i båda riktningarna. Endast ett körfält i varje riktning är öppet och inledningsvis var det totalstopp i riktningen mot Göteborg.

Under eftermiddagen meddelade polisen att ett körfält nu är öppet i vardera färdriktning för att lindra trafikproblemen och inledningsvis var det totalstopp i riktningen mot Göteborg. Bärgning av lastbilen planeras att genomföras inatt, då trafikflödet förväntas vara mindre. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan, men den långvariga trafikstockningen har skapat långa köer i båda färdriktningarna.

Läs även – Lastbil välte på E20 – ”Påverkar trafiken kraftigt”

Dela artikeln