🕝 1 minuter
Lanserar lösning som kan bidra till lägre elkostnader
Publicerad 28 oktober 2022 13:54
Uppdaterad 28 oktober 2022 13:54

Niklas Holberg, Telge Energi. Pressbilder: Telge Energi.

Elräkningen är något som många idag går och tänker på – och med all rätt.

Priserna har skjutit i höjden och svenskarna är mer än någonsin medvetna om deras egna elanvändning.

På grund av elanvändningen har även helt nya begrepp exponerats. Ord så som Spotpris, UG, tariff. De har alltid funnits där – men vi har bara inte tänkt på dem.

Nu vill Telge Energi hjälpa sina elkunder och lanserar därmed ”Elordlistan” som kommer att bidra till att hålla bättre koll på sin elvardag och därigenom kunna göra kloka val. 

– Vi har märkt att många kunder har svårt att förstå vad alla begrepp och förkortningar som används i olika elsammanhang. Eftersom elen under det senaste året blivit allt dyrare har det blivit allt viktigare för konsumenterna att göra kloka elval. Men hur ska man kunna göra det när man riskerar att gå vilse i eldjungeln? För att hjälpa landets alla hushåll att fatta välgrundade beslut har Telge Energi tagit fram en elordlista, säger Niklas Holberg, tf vd på Telge Energi, i ett pressmeddelande.

Orden som förekommer i elsammanhangen anses som ett onödig och krångligt språk som elbranchen använder sig av. Enligt Telge Energi finns det risker att elkunder ser det krångligt, eller tråkigt, och struntar i att sätta sig in i sin elvardag och därmed riska en högre elkostnad än nödvändigt.

Den nya Elordlistan ska hjälpa elkunder runt om i landet att göra kloka val.

– Att välja ett elavtal som passar varje enskild kund är många gånger inte lätt. Det är hög tid att göra elbranschen okrånglig. Ett första steg är vår elordlista där vi hjälper kunderna att skaffa sig koll på sitt elliv. 

Här hittar du Elordlistan

Dela artikeln