🕝 1 minuter
Kvinna hade 23 vanvårdade katter i en liten lägenhet
Publicerad 26 juli 2022 22:23
Uppdaterad 27 oktober 2023 03:55

Foto: Pixabay.

Vid en tillsyn visade det sig att en kvinna från Södertälje hade 23 katter i sin lilla lägenhet med ett rum och kök. Flera katter omhändertogs och avlivades av Länsstyrelsen eftersom de ansågs vara i mycket dåligt skick.

I juni besökte Länsstyrelsen kvinnans bostad vid flera tillfällen och upptäckte att det fanns minst 23 katter där. Vid två tillfällen omhändertogs 20 av katterna och avlivades på grund av deras dåliga skick.

Däremot lämnades tre katter kvar eftersom kvinnan ansåg att de tre var hennes favoriter. Länsstyrelsen uppmanade kvinnan att ta katterna till veterinären för undersökning, men katterna fick aldrig den vård de behövde.

Miljön i bostaden var extremt osanitär och katterna bodde mycket trångt i en kal miljö med avsaknad av berikning. Vidare saknades kattlådor och strömaterial samt tillräckligt med näringsrik föda och vatten.”, skriver Länsstyrelsen i beslutet.

Enligt Länsstyrelsen kan det även ha funnits fler katter i bostaden som undgått upptäckt. Detta berodde på att katterna var skygga och att det fanns en del håligheter i väggar och skåp där de eventuellt kunde ha gömt sig.

Nu beslutar Länsstyrelsen att omhänderta de återstående katterna som fortfarande finns kvar i kvinnans bostad, eftersom de anses vara utsatta för lidande under hennes vård.

Dela artikeln