🕝 1 minuter
Konstnären Lars Vilks och två poliser döda i svår olycka på E4
Publicerad 3 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 3 oktober 2021 02:00

Lars Vilks. Bild/Foto: Arkivbild / Creative Commons Attribution 3.0 Unported.

Under söndagseftermiddagen klockan 15:30 inkom kom larm till räddningstjänsten om en våldsam olycka på E4 mellan en lastbil och en polisbil. De tre personer som färdades i polisbilen, två poliser och en skyddsperson, omkom i olyckan. Lastbilschauffören vårdas fortfarande på sjukhus.

– Det är med bestörtning och stor sorg jag tagit emot beskedet att våra två kollegor och vår skyddsperson omkommit i dag på eftermiddagen. Mina tankar går till anhöriga, familjer, vänner och arbetskamrater, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Olyckan inträffade på E4 utanför Markaryd där en en civil polisbil och en lastbil kolliderade av en ännu oklar anledning och i samband med olyckan fattade fordonen eld. I polisbilen färdades två poliser från personskyddsgruppen i region Syd och konstnären Lars Viks. Det bekräftade Sambon för DN tidigare idag.

Konstnären Lars Viks är omkom i olyckan utanför Markaryd.

– Att den person vi är satta att skydda och våra två kollegors liv slutar i denna tragedi är ogreppbart och outsägligt sorgligt. Mina varmaste tankar till vår skyddspersons anhöriga och våra kollegors familjer och närmaste arbetskamrater, säger Carina Persson, regionpolischef i region Syd i ett pressmeddelande.

”Utredningen kring polisens agerande vid olyckan leds nu av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren då olyckan involverat polisanställda.”, skriver polisen.

Dela artikeln