🕝 1 minuter
Kommunens uppmaning till de som planerar privata fester
Publicerad 10 april 2023 07:00
Uppdaterad 10 april 2023 22:19

Bild: Pexels.

I en hyrd lokal kan det krävas ett tillfälligt serveringstillstånd för att servera alkohol. Nu påminner kommunen de som planerar bröllop, dop eller studentfirande i hyrda lokaler att vara ute i god tid med ansökan.

– Det vi brukar se är att många glömmer bort eller inte känner till att de behöver ansöka om serveringstillstånd, och då kommer ansökningarna in för sent, säger Paula Lindström, tillståndshandläggare på kommunens hemsida.

Under sommarhalvåret blir det allt vanligare med privata fester i hyrda lokaler, men vissa lokaler används för livsmedelsförsäljning och där krävs ert tillfället serveringstillstånd. För att undvika förseningar eller andra komplikationer uppmanar Södertälje kommun att planera och skicka ansökan i god tid.

– Vi råder alla som ska ha fest att kolla upp vad som gäller i den lokal där ni ska vara. Och man får gärna ringa eller mejla till oss för att fråga om råd. Våra handläggningstider är vanligtvis 3-4 veckor så det är viktigt att vara ute i god tid, säger Lindström.

Dela artikeln