Debatt
🕝 1 minuter
"Kommunens massövervakning - Galen, odemokratisk och svindyr satsning"
Publicerad 8 juni 2022 02:00
Uppdaterad 1 maj 2024 15:03
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Alex Ataseven.

Kritiken mot Södertälje kommun är befogad.

Den enda anledningen jag kan komma på för att sjösätta denna fullständigt odemokratiska, galna Stasi-projekt är för att i framtiden kunna ha något konkret att peka på, när frågan om vad man gjort från kommunens håll för att motverka organiserad brottslighet.

För till och med idag har svaren alltid varit svävande mummel; ”Vi satsade på skolan”. Öh, ursäkta?!

För sanningen är ju att man inte gjort så mycket ifrån kommunens håll. För om man ska vara riktigt ärlig så är det ju POLISENS stenhårda arbete i olika satsningar, Tore 1, Tore 2 etc. som har lyckats bekämpa de kriminella.

Men man har girigt tagit åt sig äran från kommunalt håll. När folk sedan börjar ställa obekväma frågor på hur man konkret har gjort för att bekämpa de kriminella så har politikerna alltid svarat, ”Vi satsade på skolan”.

Och det ledde till att man burade in de kriminella, eller?

Boel Godner och Elof Hansjons publicerade i en debattartikel i SvD där de berättade att man som första kommun i Sverige inleder omfattande bakgrunds­kontroller av anställda. Foto: Alex Ataseven.

Så därför gör man nu denna fullständigt galna, odemokratiska och svindyra satsning på kostnad av gemene man, och oavsett resultat. Så har man nu något att referera till när frågan dyker upp igen, om vad man gjort från kommunen för att motverka kriminaliteten.

Detta är så sorgligt att man dessutom har gjort det till mer en vana än ett undantag att slira på demokratin och grundlagarna.

Andra exempel där man trampar på demokratin och regler är hemliga odemokratiska försäljningen av Hovsjö med mera.

Nordahl

Dela artikeln