Debatt
🕝 1 minuter
"Kommunens konferenser på Södertuna Slott - "Helt sanslöst""
Publicerad 17 februari 2023 05:59
Uppdaterad 1 maj 2024 15:16
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Södertuna slott. Foto: Creative Commons

Södertälje kommun handlägger sedan några år ärendet om etablering av hotell med mera på Torekällberget. Ämnet är infekterat, invånare är upprörda och andra myndigheter menar att kommunen har gjort fel.

Hotellet ska byggas av ett lokalt fastighetsbolag men tilltänkt operatör är Svenska Kulturpärlor, ett bolag som äger och driver konferensanläggningar i närbelägna kommuner.

I det här läget beger sig de kommunala förvaltningar som arbetar med hotellärendet upprepade gånger till Svenska Kulturpärlors flaggskepp, Södertuna Slott utanför Gnesta, för att konferera och käka. I vissa delar har kommunen betalat, andra delar har tjänstemännen själva betalat och därmed etablerat en privat affärsrelation med bolaget.

Det här är faktiskt helt sanslöst. Ingen förvaltning inom Södertälje kommun har haft så stora trovärdighetsproblem som Samhällsbyggnadskontoret. Varför väljer man att förlägga sina möten hos just denna aktör när det finns ramavtal med andra aktörer vars ärenden man just nu inte handlägger?

Pär Abrahamsson, vd Infobyte

Södertunas faktura till Södertälje kommun

Dela artikeln