🕝 1 minuter
Kommunen sparkar tjänsteman efter tingsrättsdom
Publicerad 29 juni 2023 13:32
Uppdaterad 29 juni 2023 13:32

Arkivbild: Alexander Isa

En kommuntjänsteman i Södertälje dömdes nyligen för att ha tagit emot muta i form av speltider och sponsorpengar. Nu har Södertälje kommun valt att avskeda tjänstemannen från sitt arbete, det rapporterar Lt.

I april fälldes tjänstemannen för att ha tagit emot muta i samband med padeltiderna och sponsorpengarna. Däremot friades han från anklagelsen om att ha tagit emot ett padelrack från en annan företagare. Södertälje kommun har nu valt att avskeda den mannen, med motiveringen att han genom sitt agerande ”förbrukat det förtroende som arbetsgivaren måste ha för en medarbetare”.

– Det finns inget förtroende kvar utifrån det som kommit fram under rättegången och förundersökningen, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör, till LT.

Enligt tidningen har Fackförbundet Vision, som företräder mannen, skickat in en tvisteframställan till kommunen och hävdar att avskedet är felaktigt. De kräver också skadestånd för den avskedade tjänstemannen.

Tingsrättens domen överklagas av av tjänstemannens advokat Jacob Lindgren som berättade för Telgenytt att målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. I slutet på maj bekräftade hovrätten att de beslutat att granska tingsrättens beslut.

Läs även – Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

(Annonslänk)

Dela artikeln