🕝 1 minuter
Kommunen får bra betyg av företagen i ny servicemätning
Publicerad 28 april 2022 02:00
Uppdaterad 28 april 2022 02:00

Södertälje kommun mäts, tillsammans med andra kommuner, årligen av NKI (Nöjd kund-index) för att undersöka servicen till företagen.

Nu släpper NKI 2021 års mätning där det framgår att Södertälje kommun får fortsatt högt betyg för sin service.

NKI ger Södertälje genomsnittsbetyget 71 som är en ökning från föregående år då kommunen fick betyget 70.

– Det är glädjande att Södertälje kommun fortsätter att ha ett högt betyg. Det känns också positivt att bemötandet bedöms fortsatt starkt av företagen i kontakten med kommunen, säger Tage Gripenstam, kommunalråd (C) och ordförande för styrgruppen för ett bättre företagsklimat, i ett pressmeddelande.

Nöjd-kund-index mäter företagarnas nöjdhet inom kommuns samlade tillsynsområdena såsom bygglov, markupplåtelser, miljötillsyn, brandtillsyn och serveringstillstånd.

Högst betyg får kommuners avdelning för markupplåtelse med betyget 81. Lägst betyg har avdelningen för bygglov med betyget 60.

– Självklart finns det myndighets- och serviceområden där vi behöver förbättra oss, det pågår ett kontinuerligt arbete med att effektivisera och förbättra processerna och kontaktytorna gentemot företagare, säger kommunens näringslivschef Jonas Karlsson i ett pressmeddelande.

– Jag ser den här mätningen som ett viktigt underlag för arbetet framåt, vår strävan är självklart att företagarna ska vara nöjda med servicen de får inom alla områden, säger Karlsson.

Dela artikeln