🕝 1 minuter
Kommunanställda varnas för misskötsel
Publicerad 16 juni 2023 12:40
Uppdaterad 16 juni 2023 12:40

Foto: Alexander Isa

Tre kommunanställda, som arbetar på olika enheter, har fått varningar efter att ha misskött sina arbetsuppgifter. Detta enligt kommunens nyligen offentliggjorda beslut.

En av de kommunanställda, som arbetar inom förskoleområdet, har trots tidigare skriftliga varningar fortsatt att komma sent till arbetet vid minst fyra tillfällen. Dessutom har personen upprepade gånger använt sin privata telefon för privata ärenden under den pedagogiska verksamheten, vilket är emot reglerna.

Enligt beslutet har personens sena ankomsterna har lett till att verksamheten haft en lägre bemanning än planerat, vilket har ökade arbetsbelastningen för kollegorna och medfört en ökad risk för barnens säkerhet och trygghet. Vid ett tillfälle i maj upptäcktes personen sovandes på arbetstid och vaknade först när en kollega sökte efter personen, vilket var 35 minuter efter att rasten hade slutat.

Även två andra kommunanställda varnas. Den ena personen har vid ett tillfälle hanterat mobilen under körning, medan den andra personen har använt kommunens tjänstebil för privata ärenden under arbetstid och har varit frånvarande utan tillstånd vid två tillfällen.

Samtliga tre anställda tilldelas skriftliga varningar och informeras om att upprepade överträdelser kan leda till uppsägning av deras anställningar.

(Annonslänk)

Dela artikeln