🕝 1 minuter
Klart med ny coach för SBBK:s Damlag
Publicerad 23 maj 2024 11:34
Uppdaterad 23 maj 2024 11:34
Gerard Cunilleras blir coach för SBBK:s Damlag. Foto: SBBK

SBBK:s damlag har fått en ny huvudtränare. Efter att guldcoachen Bernat Canut lämnade klubben i början av maj, tar nu Gerard Cunilleras över rollen och fortsätter den spanska ledningen.

Södertälje Basketbollklubb satsar på fortsatt framgång genom att utse Gerard Cunilleras till ny huvudtränare för damlaget. Med gedigen kompetens och en stark koppling till klubben tar Gerard med sig både kontinuitet och en vinnande inställning till Södertäljes damlag.

Gerard Cunilleras, som var assisterande tränare för Södertäljes herrlag förra säsongen, kliver nu in som huvudtränare för damlaget. Hans mål är att fortsätta på den inslagna vägen av framgång. Södertäljes damlag tog guld i Svenska Cupen och SM-guld den senaste säsongen, och klubben är fast besluten att behålla den kontinuitet och det vinnande förhållningssätt som har utmärkt laget under de senaste åren.

- (Översatt från engelska till svenska) Tjena SBBK Family! Jag är verkligen glad över att få fortsätta växa inom organisationen och tacksam för möjligheten att leda damlagets nya projekt nästa säsong. Jag ser fram emot att bygga ett lag med spelare och tränare som alla går i samma riktning och arbetar hårt varje dag för våra mål. Jag är säker på att det kommer att bli ett fantastiskt år tillsammans, säger Gerard Cunilleras, Head Coach SBBK Dam.

Gerard Cunilleras tar över ett lag som har visat sig vara en kraft att räkna med i svensk basket, och förhoppningarna är höga på att han ska fortsätta bygga på de framgångar som redan har uppnåtts.

Dela artikeln