🕝 1 minuter
KLART: Chuk blir ny huvudtränare för SBBKs herrar
Publicerad 22 maj 2024 14:49
Uppdaterad 22 maj 2024 14:49
Pressbild SBBK

I början av maj meddelade SBBK att både damernas coach, Bernat Canut, och herrarnas coach, Sergi Brugué, lämnar klubben. Nu står det klart att Adnan Chuk blir ny huvudtränare för SBBK:s herrar.

Adnan Chuk är ett välbekant namn i Södertälje Basketbollklubb, både som tidigare spelare och nu som ny huvudtränare. Chuk har en rik meritlista som spelare, där han var en del av laget som tog hem SM-guldet 2013.

- Extremt glad och hedrad att ännu en gång, nu som coach, få jobba i en klubb som SBBK med dess enorma historia. Vet att vi står inför en tuff utmaning men jag ser också ett fantastiskt projekt framför oss.Tillsammans ska vi framåt, säger Adnan Chuk.

upload in progress, 0

Efter sin spelarkarriär har Chuk visat sig vara en framgångsrik tränare. Under sina fyra säsonger med Dolphins ledde han laget till flera framgångar, inklusive ett SM-guld år 2018. Hans tränarresa fortsatte internationellt när han tog över Geneve Lions i Schweiz, innan han återvände till Sverige som huvudtränare för Jämtland Basket år 2020.

Med Chuks omfattande erfarenhet av att coacha på hög nivå och hans förmåga att utveckla talanger, är förväntningarna höga på hans nya roll i Södertälje. Klubben ser med tillförsikt fram emot att se hur hans vinnande inställning och djupa basketkunnande kommer att lyfta herrlaget till nya höjder.

Södertälje Basketbollklubb välkomnar Adnan Chuk tillbaka och ser fram emot en spännande och framgångsrik säsong under hans ledning.

Dela artikeln